Valmennus on eteenpäin vievä toimintamalli, joka auttaa valmennettavaa saavuttamaan tavoitteensa. Valmennuksessa hyödynnetään läsnäoloa, ratkaisukeskeisyyttä, positiivista psykologiaa ja kognitiivista käyttäytymistiedettä. Valmennusta voi hyödyntää mm. minäkuvan parantamiseen, ihmissuhteiden kehittämiseen, vuorovaikutustaitojen kohentamiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseen. Valmennuksen avulla voi käsitellä myös erilaisia ristiriitatilanteita, opetella päästämään irti menneestä tai löytämään mielenrauhaa elämäänsä. Valmennus sopii hyvin myös silloin, kun haluaa oppia elämään onnellisemmin, kehittää intuitiotaan ja löytää elämälleen merkityksellisyyttä.
Työyhteisöissä valmennusta voi hyödyntää tiimityön parantamiseen, esimiestaitojen kehittämiseen ja toimivampaan viestintään. Se sopii myös työhyvinvoinnin lisäämiseen, ilmapiirin parantamiseen, tavoitteiden kirkastamiseen sekä menestyksen luomiseen. Työyhteisön kehittämiseksi voi hyvin yhdistää henkilökohtainen valmennus ja ryhmävalmennus.
annika.schulman@stablemind.fi
Kehotietoisuuden avulla on mahdollista löytää parempi yhteys itseen ja omiin voimavaroihin. Yhdistämällä kehotietoisuusharjoittelu ja valmennus voidaan vaikuttaa myös moneen keholliseen haasteeseen ja krooniseen kiputilaan. Kehotietoisuudesta voit lukea lisää blogissa.
Hevosavusteisesta valmennuksesta, sen taustoista ja vaikuttavuudesta voit lukea lisää täältä.
Asiakkaan sanoin kehotietoisuusvalmennuksesta:
”Vuosien kipuilu, jäykkyys ja liikkumisen hankaluudet aktivoivat vihdoin hakemaan vaihtoehtoja kipulääkkeille. Kauan aikaisemmin saatu fysioterapia ei ollut ratkaissut ongelmia. Ajatus oman kehon mahdollisuuksista korjautua alkoi ensin toteutua Annikan pilates-ohjauksessa. Vanhat vammat ja yliliikkuvat nikamat tarvitsivat tukea, jota lihasten "löytyminen" ja harjoittaminen antoi. Harjoittelun aikana selvisi, kuinka vaikeaa oli löytää nuo lihakset ja saada oikea lopputulos aikaan. Kun kerran ovi oli auennut, tulivat kuvioihin korjaukset ratsastukseen. Kehonhallinta auttoi vinouteen ja istunnan ja käsien vakauteen.
Tästä jatkoin kokonaisvaltaiseen valmennukseen, joka koostui sessioista, jolloin Annika ohjasi puhetta, ajatuksia ja liikettä kysymyksin, tehtävin ja "jumppaliikkein". Läsnäolon vaikutus ajatuksiin, ongelmien käsittelyyn ja niiden mieltämiseen yllätti. Olla kokonaisena läsnä kävellessä, siivotessa, lukiessa ilman, että osa huomiosta askartelee ongelmien ja suunnitelmien parissa, vapautti hiljaisen ajattelun. Arjen asioiden ja stressien pohdinta erilaisten kysymysten ohjaamana johdatti arvioimaan merkityksiä ja päämääriä.
Valmennukseen kuului myös kehotietoisuusharjoituksia. Kehon asennon vaikutus omaan mielialaan ja oikeiden ja oikein suoritettujen liikkeiden apu kipujen hallintaan kulkevat käsi kädessä.
Arjessani kaikessa voi havaita hiljaista vaikutusta. Hämmästyttävää ja niin palkitsevaa on nähdä hevosen reaktio kehon kieleen. Kun seisoo hevosen vierellä, havaitsee kuinka suuri vaikutus "äänettömillä avuilla" on. Eväitä jatkuvaan edistymiseen jäi tästä valmennuksesta, matka jatkuu. Kiitoksin.”
Kristiina Kontio-Jalanka
Eläinlääkäri ja yrittäjä
Find StableMind on Facebook and stablemindcoaching on Instagram
© 2019 StableMind. Kaikki oikeudet pidätetään.